İngiltere Vizesi İçin Evraklar

ingiltere vizesi
          İngiltere vize başvurusunda gerekli olan belgeler aşağıda belirtilmiştir.           Evrakların eksiksiz ve güncel olmaları vizenizin olumlu sonuçlanmasını sağlar.

 

İngiltere vize başvurusu yapmak isteyen Normal, Hizmet pasaport sahipleri vizeye tabi olup, Diplomatik pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.

İngiltere Konsolosluğu’na vize müracaatları 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık süreler ile başvuru kabul etmekte olup vize ücretleri yapacağınızı süreye göre farklılık göstermektedir.

Vize müracaatları İngiltere konsolosluğunun başvuru merkezi World Bridge‘e yapılmakta olup parmak izi uygulaması olduğundan başvuru sahiplerinin şahsen gelmesi gerekmektedir.

İngiltere Konsolosluğunun yoğun dönemleri dikkate alınarak başvurunuz için vize randevunuzu önceden alıp İngiltere vize başvuru formu ve gereken evraklarınız önceden tamamlanmalıdır.

İngiltere vizeleri uzman danışmanlarımız tarafından randevularınız uygun tarihe alınıp, İngiltere vize başvuru formları eksiksiz ve tam doldurularak, başvuru için gerekli evraklar kontrolü yapılıp, evrakların tümü İngilizce olarak tercümeleri yapılarak başvuru aşamasına getirilmektedir.

Başvuru esnasında İngiltere vize başvuru formu, Randevu konfirmesi, gidiş amacınızı gösteren davet yazısı, otel, uçak rezervasyonlarınız, gelir durumunuzu belgeleyen evraklar, çalıştığınızı belgeleyen evraklar, İngilizce yazılmış dilekçe, eğitim amaçlı gidecek öğrencilerin kabul mektubu ve okul ödentisi evrakları hazır bulundurmanız gereklidir.

İngiltere’ye seyahat eden 18 yaşını doldurmamış başvuru sahipleri Noterden onaylı İngilizce muvafakatname almak zorundadırlar. Başvuru formları mutlaka ebeveynleri tarafından imzalanmalı, başvuru esnasında masraflarını karşılayacak ebeveyn‘in yanında olması gereklidir.

İngiltere Ticari vizelerde ekspres vize uygulaması yapılmakta olup ekspres vize farkı ödenerek randevuları en kısa sürede alınıp, başvurudan sonra 2 veya 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yoğun olmayan dönemlerde İngiltere Konsolosluğu turistik vize başvurularında ekspres vize uygulaması sağlamaktadır.

İngiltere vize müracaatları normal sürede 12 ile 21 iş günü arasında sonuçlanmakta olup, daha önce İngiltere vizesi almış olan başvuru sahiplerinin vizesi daha erken sürede sonuçlanmaktadır.

İngiltere Acil Vize Hattı
0507 149 00 04
0507 149 00 05


İngiltere Vizesi Evrakları için lütfen aşağıda ki başlıklara tıklayınız.

ŞİRKET SAHİPLERİ VE ORTAKLARI İÇİN İNGİLTERE VİZESİ

  • İngiltere Vizesi Başvuru formu ( Acentamız tarafından doldurulacaktır.)
  • Pasaport (İngiltere seyahatiniz için en az 6 ay geçerli süresi olan pasaport, Var ise eski pasaportlar)
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık resim ( 6 ay içerisinde çekilmiş 3,5 x 4,5 mm ebatlarında arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus Kayıt örneği
  • Bağ-Kur Hizmet Dökümü
  • Şirketin Antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış İngiltere Konsolosluğuna hitaben Seyahat detaylarını ve seyahat masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten yetkili tarafından imzalı ve kaşeli vize talep dilekçesi
  • Şirketin İmza sirküleri fotokopisi
  • Şirketin Vergi Levhası fotokopisi (Son vergi yılı işlenmiş olmalıdır.)
  • Şirketin Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Şirketin Yeni tarihli Faaliyet belgesi (İngilizce tercümesi alınmalıdır.)
  • Banka Hesap cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli, bakiyeli, İmzalı ve kaşeli olarak, Son 6 ay’a ait hesap hareketleri olmalıdır.)
  • Var ise Araç ruhsatı, Gayrimenkul tapu ve Kredi kartı fotokopileri
  • İngiltere’ye Ticari seyahatleriniz için İngiltere’deki firmadan davetiye (faks veya mail olarak kabul edilmektedir.)
  • İngiltere’ye yapacağınız Arkadaş ve Aile Ziyaretleri için Davet yazısı ( İngiltere’den davet eden kişinin davet yazısı ile birlikte Kimlik veya oturum fotokopisi eklenmelidir.)
  • İngiltere’ye turistik ziyaretler için Otel Rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu

SSK’LI ÇALIŞANLAR İÇİN İNGİLTERE VİZESİ

  • İngiltere Vizesi Başvuru Formu ( Acentamız tarafından doldurulacaktır.)
  • Pasaport (İngiltere’ye seyahatiniz için en az 6 ay geçerli süresi olan pasaport, Var ise eski pasaportlar)
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık resim (6 ay içerisinde çekilmiş 3,5 x 4,5 mm ebatlarında arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus kayıt örneği
  • Şirketin Antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış İngiltere Konsolosluğu’na hitaben Şirketteki görevi, seyahat detayları ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten şirket yetkilisi tarafından kaşeli ve imzalı olarak yazılmış vize talep dilekçesi
  • Ssk Giriş bildirgesi
  • Ssk Hizmet dökümü
  • Son 3 ay’a ait maaş bordrosu (imzalı ve kaşeli)
  • Şirketin İmza sirküleri fotokopisi
  • Şirketin Vergi Levhası fotokopisi ( Son vergi yılı işlenmiş olmalıdır.)
  • Şirketin Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Şirketin Yeni tarihli Faaliyet belgesi (İngilizce tercümesi alınmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli, bakiyeli, imzalı ve kaşeli olarak, son 6 ay’a ait hesap hareketleri alınmalıdır.)
  • Var ise Araç ruhsatı, Gayrimenkul tapu ve Kredi kartı fotokopileri
  • İngiltere’ye Ticari seyahatleriniz için İngiltere’deki firmadan davetiye ( faks veya mail olarak kabul edilmektedir.)
  • İngiltere yapacağınız Arkadaş ve Aile Ziyareti için Davet yazısı ( İngiltere’den davet eden kişin davet yazısı ile birlikte kimlik veya oturum fotokopisi eklenmelidir.)
  • İngiltere’ye turistik ziyaretleriniz için Otel Rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu

ESNAF VE SERBEST MESLEK SAHİPLERİ İÇİN İNGİLTERE VİZESİ

  • İngiltere Vizesi Başvuru formu (Acentamız tarafından doldurulacaktır.)
  • Pasaport (İngiltere’ye seyahatiniz için en az 6 ay geçerli süresi olan pasaport, Var ise eski pasaportlar)
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık resim (6 ay içerisinde çekilmiş, 3,5 x 4,5 mm ebatlarında, arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus kayıt örneği
  • Şirketin Antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış, İngiltere Konsolosluğu’na hitaben seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten yetkili tarafından imzalı ve kaşeli vize talep dilekçesi
  • Bağ-kur Hizmet dökümü
  • Şirketin İmza sirküleri ve İmza Beyannamesi fotokopisi
  • Şirketin Vergi Levhası fotokopisi (Son vergi yılı işlenmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli Faaliyet belgesi (İngilizce tercümesi alınmalıdır.)
  • Şirketin Ticari sicil gazetesi fotokopisi (var ise )
  • Banka Hesap cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli, bakiyeli, imzalı ve kaşeli olarak, Son 6 ay ‘ait hesap hareketleri alınmalıdır.)
  • Var ise Araç ruhsatı, Gayrimenkul tapu ve Kredi kartı fotokopileri
  • İngiltere’ye Ticari seyahatleriniz için İngiltere’deki firmadan davetiye ( faks veya mail olarak kabul edilmektedir.)
  • İngiltere’ye yapacağınız Arkadaş ve Aile ziyareti için İngiltere’den Davet yazısı (İngiltere’den davet eden kişinin davet yazısı ile birlikte kimlik veya oturum fotokopisi eklenmelidir.)
  • İngiltere’ye turistik ziyaretleriniz için Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu

DEVLET MEMURLARI İÇİN İNGİLTERE VİZESİ

  • İngiltere Vizesi Başvuru formu (Acentamız tarafından doldurulacaktır.)
  • Pasaport (İngiltere’ye seyahatiniz için en az 6 ay geçerli süresi olan pasaport, Var ise eski pasaportlar)
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık resim (6 ay içerisinde çekilmiş, 3,5 x 4,5 mm ebatlarında, arka fonu beyaz resim )
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus kayıt örneği
  • Bağlı bulunduğu kurumdan İngilizce olarak yazılmış, İngiltere konsolosluğuna hitaben, Kurumdaki görevi,Seyahat detayları ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten yetkili tarafından imzalı ve kaşeli olarak vize talep dilekçesi
  • Resmi kurum kimlik kartı fotokopisi
  • Son 3 ay‘a ait maaş bordrosu (imzalı ve kaşeli)
  • Banka hesap cüzdanı veya Banka hesap hareketleri ( Güncel tarihli, bakiyeli, imzalı ve kaşeli olarak, Son 6 ay‘a ait hesap hareketleri alınmalıdır.)
  • Var ise Araç ruhsatı, Gayrimenkul tapu ve kredi kartı fotokopileri
  • İngiltere’ye yapacağınız Arkadaş ve Aile ziyaret için İngiltere’den Davet yazısı (İngiltere’den davet eden kişinin davet yazısı ile birlikte kimlik veya oturum fotokopisi eklenmelidir.
  • İngiltere’ye turistik ziyaretleriniz için Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu

EV HANIMLARI İÇİN İNGİLTERE VİZESİ

  • İngiltere Vizesi Başvuru formu (Acentamız tarafından doldurulacaktır.)
  • Pasaport (İngiltere‘ye seyahatiniz için en az 6 ay geçerli pasaport, Var ise eski pasaportlar)
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık resim ( 6 ay içerisinde çekilmiş, 3,5 x 4,5 mm ebatlarında, arka fonu beyaz resim)
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus kayıt örneği
  • İngiltere Konsolosluğu’na hitaben İngilizce olarak yazılmış Seyahat detayları ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Banka hesap cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Güncel tarihli, bakiyeli, imzalı ve kaşeli olarak, Son 6 ay’a ait hesap hareketleri alınmalıdır.)
  • Var ise Araç ruhsatı, Gayrimenkul tapu ve Kredi kartı fotokopileri
  • Masrafları Eşi tarafından Karşılanacak ise Eşinin İş evrakları (Şirketin İmza sirküleri, Vergi Levhası (son vergi yılı işlenmiş olmalıdır.), Ticari sicil gazetesi, Yeni tarihli Faaliyet belgesi Fotokopileri, Görev yazısı, Ssk giriş bildirgesi, Ssk hizmet dökümü, Son 3 aylık maaş bordroları, Emekli ise Son emekli maaş bordrosu istenmektedir.)
  • İngiltere’ye Arkadaş ve Aile ziyaret için İngiltere’den Davet yazısı (İngiltere’den davet eden kişinin davet yazısı ile birlikte kimlik veya oturum fotokopisi eklenmelidir.)
  • İngiltere’ye turistik ziyaretleriniz için Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu

EMEKLİLER İÇİN İNGİLTERE VİZESİ

  • İngiltere Vizesi Başvuru formu (Acentamız tarafından doldurulacaktır.)
  • Pasaport (İngiltere‘ye seyahatiniz için en az 6 ay geçerli süresi olan pasaport, Var ise eski pasaportlar)
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık resim ( 6 ay içerisinde çekilmiş, 3,5 x 4,5 mm ebatlarında ,arka fonu beyaz resim )
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus kayıt örneği
  • Emeklilik kartı veya Son emekli maaşı aldığına dair bordrosu
  • İngiltere Konsolosluğu’na hitaben İngilizce olarak yazılmış, seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi
  • Banka Hesap cüzdanı veya Banka hesap hareketleri (Güncel tarihli, bakiyeli, imzalı ve kaşeli olarak, Son 6 ay‘ a ait hesap hareketleri alınmalıdır.)
  • Var ise Araç ruhsatı, Gayrimenkul tapu ve Kredi kartı fotokopileri
  • İngiltere’ye Arkadaş ve Aile ziyareti için İngiltere’den Davet yazısı (İngiltere’den davet eden kişinin davet yazısı ile birlikte kimlik veya oturum fotokopisi eklenmelidir.)
  • İngiltere’ye turistik ziyaretleriniz için Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu

ÖĞRENCİLER İÇİN İNGİLTERE VİZESİ

  • İngiltere Vizesi Başvuru formu (Acentamız tarafından doldurulacaktır.)
  • Pasaport (İngiltere’ye seyahatiniz için en az 6 ay geçerli pasaport, Var ise eski pasaportlar)
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık resim ( 6 ay içerisinde çekilmiş, 3,5 x 4,5 mm ebatlarında, arka fonu beyaz resim)
  • Nüfus kayıt örneği
  • Yeni tarihli İngilizce Öğrenci belgesi
  • 18 yaşını doldurmamış öğrenciler İngiltere’ye Seyahat edebilmesi için Anne ve Baba’dan alınmış Noterden onaylı İngilizce muvafakatname
  • Eğitim amaçlı gidecek öğrenciler için İngiltere’deki eğitim alacağı okuldan veya Kurstan Kabul mektubu ve Ödemesini yaptığında dair ödeme dekontu
  • İngiltere Konsolosluğu’na hitaben İngilizce olarak yazılmış, Seyahat detaylarını ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi (Masrafları Ebeveynleri tarafından karşılanacak ise Ebeveyni tarafından yazılıp, imzalanmalıdır.
  • Banka hesap cüzdanı veya Banka Hesap hareketleri (Güncel tarihli, bakiyeli, imzalı ve kaşeli olarak, Son 6 ay’a ait hesap hareketleri alınmalıdır. Masrafları Ebeveyni tarafından karşılanacak ise Ebeveynine ait güncel, bakiyeli hesap istenmektedir.
  • Masrafları karşılayacak Ebeveynin İş belgeleri (Şirketin İmza sirküleri, Vergi Levhası (son vergi yılı işlenmiş olmalıdır.),Ticari sicil gazetesi, Yeni tarihli Faaliyet belgesi Fotokopileri, Görev belgesi, Ssk giriş bildirgesi, Ssk hizmet dökümü. Son 3 ay’a ait Maaş bordrosu, Emekli ise emekli maaşı aldığına dair bordrosu )
  • İngiltere’ye Arkadaş ve Aile ziyareti için İngiltere’den Davet yazısı ( İngiltere’den davet eden kişinin kimlik veya oturum fotokopisi eklenmelidir.)
  • İngiltere’ye turistik ziyaretleriniz için Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu

 

İngiltere Vize Ücretleri:

Aşağıda ki vize çeşitleri için İngiltere Konsolosluğu'nun uyguladığı vize ücretleri geçerlidir. Acentamızla iletişime geçerek ücretlerle ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  • 6 Aylık Vize Ücreti
  • 2 Yıllık Vize Ücreti
  • 5 Yıllık Vize Ücreti
  • 10 Yıllık Vize Ücreti

Öğrenci Vizesi Ücretleri

  • 6 aylık Student Visitor Visa kategorisi
  • 11 aylık Extended Student Visitor Visa kategorisi
  • Student Visa kategorisi

 


İngiltere Büyükelçiliği

new

Şehit Ersan Cad.,No: 46/A, Çankaya / ANKARA
Telefon: (0312) 455 33 44
Faks: (0312) 455 33 20
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma 08.45-17.00

İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu

new

Meşrutiyet Caddesi ., No 34, Tepebaşı-Beyoğlu / İSTANBUL
Telefon: (212) 334 64 00 
Faks: (212) 334 64 01 
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma: 08.30 –13.00 / 14.00 – 16.45 
Görev Bölgesi: İstanbul 

İngiltere İzmir Konsolosluğu

new

1442. Sokak .,No:49, PK.300, 35220, Alsancak / İZMİR
Telefon: (232) 463 51 51
Faks: (232) 465 08 58 
Görev Bölgesi: Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla, Uşak. 

İngiltere Antalya Muavin Konsolosluğu

new

Gürsu Mah. ,324. Sok. ,No:6, Konyaaltı / ANTALYA
Telefon: (242) 228 28 11
Faks: (242) 229 21 51
Görev Bölgesi: Antalya


Sıkça Sorulan Sorular

new

İngiltere Vizesi ile ilgili merak ettikleriniz ve cevapları...

 


info